Kwade plas Veerle Laakdal
Platdak - Vets Linda
genre
verslag

Twee elftallen (gelukkige maar), een scheidsrechter met een borstvalling omdat hij met zijn frak open loopt, en een bal waar de twee elftallen om zullen strijden om deze uiteindelijk minstens 1 keer meer dan de andere tegen de netten van het doel te scoren. Dat de wind ook mee zou spelen, dat kon je al ruiken van bij de eerste opwarmingsoefening. En dat wij startten aan de goede kant (wind vol in het gezicht als we ten aanval trokken), dat bleek vooral direct wanneer Joe de eerste keer aangespeeld werd door Jimmy, en eerstgenoemde trapte zo maar eventjes zonder twijfelen de 0-1 binnen! Een ferme opsteker, want voor het grootste deel van de eerste helft moesten we het spel ondergaan. De Dakkers wist echter geen gebruik te maken van het voordeel van de wind, tot enkele minuten voor rust één van hun uitblinkers ongehinderd kon uithalen, over onze Wekke en net onder de deklat, 1-1 om de warme choco te halen.
(Niet) uit de kleedkamers gekomen na rust, moesten wij ons voordeel dan maar zien te halen uit de weerstoestanden. Het bleek echter ook niet evident, zeker niet wanneer Plat Dak op 2-1 voorsprong kroop. We wilden echter niet met een verlies naar huis terugkeren, en de druk naar voor (met de wind ik de rug) werd dan ook opgevoerd. Indraaiende hoekschoppen mochten echter niet baten, want de bal wilde er niet in. Tot we 5 minuten voor het einde een vrije trap versierden op de rand van de baklijn, en Peer hier zijn magistrale baltoets kon demonstreren, bal in het hoekje, en met de 2-2 konden we zo tevreden naar huis. Jammer genoeg moest de uitblinker bij Plat Dak zonodig nog een ultieme doorbraak forceren, waarna hij al dan niet foutief werd getackeld en de bal op de stip ging, 3-2 voor Plat Dak. Zuur verlies zeker omdat we het laatste kwartier met 10 gestreden hebben en alles gegeven hadden!